Šių metų parodoje „Commodity Classic“ Hiustone, Teksaso valstijoje (JAV), kompanija „John Deere“ pristatė galingiausią kada nors sukurtą serijinį traktorių, praplėsdama 9RX asortimentą 9RX 710, 770 ir 830 modeliais. Naujieji 9RX modeliai, pasižymintys precedento neturinčiomis traukos savybėmis, didesniu operatoriaus komfortu ir naujausiomis tiksliosios žemdirbystės galimybėmis, sutalpinti į mažiau nei 3 m pločio transporto priemonę, puikiai tinka Europos ir NVS rinkoms.

Išskirtinės traukimo savybės

Naujuosiuose 9RX modeliuose montuojamas 18 l JD18X variklis, kuris užtikrina maksimalią 913 arklių gali, esant mažoms savitosioms degalų sąnaudoms ir iki 4234 Nm sukimo momentą su aukščiausiu modeliu. Pažymėtina, kad šis variklis visiškai atitinka V etapo reikalavimus, nenaudojant dyzelinių išmetamųjų dujų skysčio (DEF) /AdBlue®. Pasirenkamas trigubas hidraulinis siurblys, kurio didžiausias srautas siekia iki 636 l/min, ir hidraulinė sistema „Intelligent Power Management“ (IPM), kuri prireikus suteikia iki 40 AG papildomos galios, užtikrina pakankamą galią net ir didžiausiems hidrauliniu būdu varomiems padargams. Naujoji visiškai mechaninė e21™PowerShiftTM transmisija su Efficiency Manager be vargo išnaudoja didelį 9RX variklio našumą ir sukimo momentą, o iš e23TM transmisijos pažįstama automatika užtikrina išskirtinį vairavimo komfortą. Jos 21 pavara turi nedidelius tarpus, todėl operatoriai gali lengvai nustatyti tinkamą greitį įvairioms užduotims atlikti. Naujosios važiuoklės su didesniais 1200 mm skersmens varančiaisiais krumpliaračiais turi 110° apvijimo kampą ir 7,5 varančiojo antgalio įjungimą. Didžiausias 38 100 kg balastinis svoris užtikrina, kad galia ir sukimo momentas būtų efektyviai perduodami į žemę. Nors dėl padidėjusios naujojo 9RX galios reikia didesnės transporto priemonės koncepcijos, mažiausias slėgio į žemę lygis išlieka 0,58 kg/cm², t. y. panašus kaip ir dabartiniuose mažesniuose 9RX modeliuose.

Didesnis operatoriaus komfortas

Naujojoje CommandViewTM 4 Plus kabinoje operatoriai galės mėgautis gerokai didesniu komfortu ir geresniu matomumu, taip pat gerokai padidėjusiu kabinos grindų plotu. Naujoji kabinos pakaba, turinti tris laisvumo laipsnius, kartu su izoliuotu pagalbiniu rėmu sumažina triukšmą ir vibraciją. ActiveCommand Steering (ACSTM) reguliuoja vairavimo jėgą pagal važiavimo greitį, užtikrindamas lengvą ir tikslų valdymą. Naudojant ACS sistemą laukuose mums užtenka tik trijų pilnų vairo apsukimų pakeisti kryptį, o važiuojant kelyje yra padidinimas sistemos jautrumas (ir vairo pasukimas iki 5 kartų), kad būtų galima lengviau išlaikyti tiesią liniją. Greita degalų sistema leidžia 1 952 l* dyzelino baką pripildyti greičiau nei per 4 minutes, taip dar labiau padidinant darbo efektyvumą ir iki minimumo sumažinant kasdienį neproduktyvų laiką. Be to, kasdienės techninės priežiūros taškus galima lengvai pasiekti nuo žemės arba per naująjį aptarnavimo podiumą aplink kabiną. Pailgintas hidraulinės alyvos aptarnavimo intervalas (4 000 valandų) ir pasirenkamas reversinis ventiliatorius dar labiau prisideda prie darbo laiko pailginimo.

Naujausios tiksliosios žemdirbystės galimybės

9RX traktoriuje įdiegtos pažangios išmaniosios žemdirbystės galimybės, įskaitant 32,5 cm (12,8 col.) didelės raiškos G5Plus CommandCenter™ ir visiškai integruotas John Deere tiksliosios žemdirbystės technologijas, tokias kaip kintamos normos kontrolė, 1 paspaudimo automatinis nustatymas, sekcijų kontrolė ir visiškas suderinamumas su AEF ISOBUS. Standartinės funkcijos, tokios kaip „JDLink™Connectivity“, dokumentacija ir „DataSync“, padidina bendrą darbo našumą. Nemokama „John Deere Operations Center™“ tarnauja kaip centrinė platforma, jungianti mašinas, operatorius ir laukus, palengvinanti duomenų importą ir bendradarbiavimą su trečiosiomis šalimis.

9RX 7109RX 7709RX 830
VariklisJD18X (John Deere 18L)
Maks. variklio galia781 hp (574 kW)847 hp (623 kW)913 hp (672 kW)
Didžiausias variklio sukimo momentas (Nm) esant 1400 aps/min3,6223,9284,234
Bako talpa1,952 L*
Bazinis svoris33,500 kg
Maks. balasto svoris34,500 kg38,100 kg
Vikšrai762 mm pločio Camso ® Ag 3500 or 6500 vikšrai
Transmisijose21™ 21-speed PowerShift

*Didžiausia leistina bako talpa gali skirtis priklausomai nuo šalies.

Trijų visiškai naujų 9RX modelių matmenys.